VACCINAREA De ce este vaccinarea atât de importantă?
Vaccinarea reprezintă cea mai sigură cale de prevenție a multor boli virale, care pot pune în pericol viața animalului dumneavoastră de companie.

O vaccinare corectă asigură o imunizare aproape perfectă a animalului de companie, acest lucru reducând mult costurile care ar surveni în urma tratării unei boli virale care ar putea afecta viața acestuia. Medicii din cabinetul nostru creează pentru animalul dumneavoastră scheme de vaccinare adaptate în funcție de vârsta acestuia. Puii de câine și de pisică pot fi vaccinați începând cu vârsta de 5-6 săptămâni de la naștere.


Pentru o schemă cât mai adecvată a animalului dumneavoastră de companie, vă rugăm consultați medicii din cabinetul nostru. Pentru a avea un animal de companie cât mai sănătos, colectivul cabinetului vă recomandă un plan de evaluare completă înaintea vaccinării, acest plan incluzând examinarea clinică foarte amănunțită a animalului dumneavoastră, încercând prin acest plan o cale cât mai sigură în a vă păstra animalul într-o stare de sănătate perfectă o lungă perioadă de timp.
 

Nu trebuie să vă impacientați!
Un răspuns normal post-vaccinare durează maxim 24 de ore și constă în:

 

  • reacție febrilă;
  • ușoară stare de letargie;
  • scăderea apetitului.

 

Trebuie să vă impacientați!
Un răspuns anormal la vaccinare poate fi:

  • vomă repetată;
  • diaree repetată;
  • anorexie (lipsa apetitului).

 

Dacă apar aceste simptome post-vaccinare, vă rugăm să ne contactați.