Examinare si diagnostic

De ce testele de laborator sunt importante

Toate testele ofera informatii importante despre animalul dumneavoastra. Exista teste de diagnostic ce ii ofera medicului veterinar o baza de referinta cu valori standard astfelincat eventualele modificari pot fi depistate din timp. Cand animalul este bolnav trebuiesc efectuate unele teste de laborator pentru a identifica posibilele boli care afecteaza starea de sanatate a animalului.

Va cunoasteti animalul din exterior, clinicienii cabinetului nostru va dau posibilitatea, in urma testelor de laborator, sa ii cunoasteti si din interior.

Examenul coproparazitologic
ajuta la depistarea parazitilor intestinali, inclusiv a celor ce afecteaza omul( zoonozele). Un examen coproparazitologic facut regulat va ajuta animalutul si familia sa ramana sanatosi
 

 
 

 

 


 Examenul hematologic
numara celulele rosii si albe, numaratoare care ajuta la depistarea unor boli cum ar fi anemia(numar scazut de celule rosii) sau diferite infectii(numar crescut de celule albe).

 

 

 

 

 

 

 Frotiul de sange
ne ajuta sa evaluam calitatea celulelor sanguine. Acest test se face examinand la microscop o proba de sange astel determinandu-se morfologia celulara.
 

 

 

 

 

 

 Biochimia sanguina
ajuta la determinarea enzimelor secretate de rinichi, ficat sau pancreas.  Aceste teste pot detecta o boala incipienta cat si daca acesta poate fi anesteziat.

Electrolitii
sunt saruri bune conductoare de electricitate in sange, tesuturi si fluidele din corp. Un echilibru intre acesti electroliti este esential pentru coodonarea musculara, functia cardiaca, functia nervoasa, cat si absorbtia si excretia fluidelor corpului. Monitorizarea nivelului electrolitilor este esentiala pentru animalele ce sunt in tratament perfuzabil si il ghideaza pe medic sa regleze si sa foloseasca solutia perfuzabila optima.

Valorile tiroidiene
glanda tiroida are mai multe functii dar cea mai cunoscuta este functia metabolica. Dereglarile de la nivelul acestei glande pot cauza numeroase probleme de sanatate ce pot fi evitate printr-un simplu test.

Sumarul de urina

poate identifica o infectie a tractului urinar si boli renale sau diagnosticarea unor boli grave( diabetul zaharat)
 

 

 

 Ecografia
este o metoda de diagnostic nedureroasa si noninvaziva care ajuta la determinarea starii de sanatate a organelor interne